Beeldend voorlezen

Wie herinnert zich niet de juf of meester van vroeger die prachtig kon voorlezen? Ademloos luisterde het publiek en iedereen wilde weten hoe het afliep.....

In deze workshop leert degene die voorleest zo goed mogelijk gebruik te maken van de tekst en het verhaal. Voorlezen is sfeer maken, de spanning opbouwen en interactie met de luisteraars te hebben.

Er wordt gewerkt aan stemgebruik, rust en stiltes, spanningsopbouw, tempo, stemmen van de personages in het verhaal en het gebruik van gebaren en bewegingen. Ook de illustraties zijn belangrijk: hoe kijk je ernaar en welke vragen stel je erbij?

Tevens geeft de workshop suggesties voor verwerkingsopdrachten :
Welke vragen stel je, hoe kijk je terug op het verhaal, welke korte opdrachten voor drama en dans/beweging  kun je bij het boek gebruiken?

Prentenboeken en verhalen zijn voor meerdere doeleinden te gebruiken.
Bijvoorbeeld als inleiding van een thema, ter verwerking van een gebeurtenis, voor bevordering van taalvaardigheid, ter ontspanning, als knus en veilig moment.

Wie
Voor iedereen die voorleest aan kinderen:
Leidsters van peuterspeelzalen/kinderdagverblijven/voorscholen
Leerkrachten basis (speciaal) - onderwijs.
Studenten Pabo/SPW/CMV en belangstellenden.

Duur

  • 1 dagdeel:             basis
  • 2 dagdelen:           basis & verdieping
  • op maat

Er zijn regelmatig open trainingen voor iedereen die het fijn vindt om voor te lezen

Deze workshop kan ook op de werkplek gegeven worden.

 

foto: ©  Caroline Bijl                                                                                                  terug naar overzicht workshops

Info/update:

Info@up-trainingen.nl
tel o6 - 51681392